Bakırköy Psikoloji
Randevu : 0 544 724 36 50 

Bireysel Terapi
Fobiler, Depresyon, Panik atak, Takıntılar Kaygı, Yeme bozuklukları, Obezite, Bulimiya, Anoreksiya, Uyku bozuklukları, Stresl, Dikkat dağınıklığı, Yas terapisi, Hayır diyememe, Özgüven, Bağımlılık
Çocuk-Ergen Terapisi
Alt ıslatma, Dikkat eksikliği ve Hiperaktivite, Özgüven problemleri Kural tanımama, Kardeş kıskançlığı Çocuk zeka testleri, Çocuk gelişim testleri, Çocuk çizimlerinin değerlendirilmesi.
Çift Terapisi
Ayrılık Boşanma Kayıp Çiftler arası geçimsizlik Çiftler arası anlaşamama İlişki kuramama problemleri İlişki yürütememe İlişkinin hep aynı sorunla takılması İletişim problemleri
Cinsel Terapi
Vajinismus, Ağrılı cinsel ilişki, Cinsel isteksizlik, Kadında orgazm bozukluğu, Erken boşalma, Erkekte geç boşalma, Cinsel tiksinti bozukluğu, Erkekte sertleşme bozukluğu Cinsel sapkınlıklar
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam29
Toplam Ziyaret135755
Site Menüsü
Hava Durumu
Bakirkoy Psikoloji Merkezi

İnternet Bağımlılığı

              İNTERNET BAĞIMLILIĞI

Günümüzde çoğu insan güne internet ile başlayıp, internet ile günü bitirmektedir. Uyanır uyanmaz ilk işi maillerini kontrol etmek, tweet atmak olan gün içerisinde sürekli bunları ya da facebook gibi sosyal paylaşım sitelerini kontrol eden kişi sayısı az değildir.


Özellikle son yıllarda internet hayatlarımızın içine gün geçtikçe daha fazla yerleşen bir araçtır. Pek çok kullanım alanıyla yaşamımızı kolaylaştırıcı etkilerinden dolayı vazgeçilmez hale gelmiştir. Evlerde, iş yerlerinde, okullarda ve bunun gibi pek çok yerde internete ihtiyaç duyulmaktadır.  Yararlarından ve yaşamımız içine bu derece yerleşmesinden sonra internet,  bazı kimseler için   bir araç olmaktan çıkıp amaç haline gelmiştir ve sonunda çağımızın hastalığı olan internet bağımlılığı ortaya çıkmıştır.

İnternet bağımlılığı çok geniş bir kavramdır ve her bireyin internette bağımlı olduğu alan farklı olabilir. Örneğin,


Sosyal paylaşım siteleri ( facebook, twitter, instagram vs)

Sanal sohbet odaları

Online oyun siteleri

Bilgi edinme amaçlı siteler

Pornografi v.b. siteler için bağımlılık geliştirilebilir.


İnternet Bağımlılığını Belirtileri

Son zamanlarda çoğumuzun kullandığı internet ,hayatımızın oldukça içinde. Peki hepimiz internet bağımlısı mıyız ? İnternet bağımlılığı ile ilgili bazı belirtiler bulunmaktadır. Bunlar:

  • İnternet ile ilgili aşırı zihinsel uğraş̧,  sürekli internet ile ilgili şeyler düşünme ve buna engel olamama
  • İnternette bulunan sürenin giderek artması,
  • İnternet kullanımının azaltılması durumunda sinirlilik, huzursuzluk, depresyon, saldırganlık gibi şikâyetlerin ortaya çıkması,
  • İnternette iken kendini iyi  hissetmek
  • İnternetin aşırı kullanılması yüzünden iş, okul ve aile ile ilgili sorunlar yaşama, aile ve arkadaşları ihmal etme
  • İnternete bağlı kalabilmek için yalan söyleme,
  • İnternet kullanımını azaltmak istese bile bunu yapamamak ve bu konuda kontrolünü kaybetmek olarak sayılabilir.

 

İnternet Bağımlılığının Nedenleri

Peki pek çok insan neden internet bağımlısı olmaktadır. Bunun pek çok açıklaması olabilmektedir. Bu bozukluğun temelinde genetik, nörokimyasal , sosyolojik ve psikolojik pek çok neden yatmaktadır. Psikolojik temeline bakıldığında internet bağımlılığına şu açıklamalar getirilmektedir:

  • Bireyler içinde bulundukları aile ortamından memnun olmayarak, kendini idealize ettiği ailelerdenmiş gibi gösterebilirler.

  • Kendi ailelerinde görmek istedikleri davranışı bilgisayarlarına karşı gösterebilirler(özen, bakım v.s.)

  • Özellikle gençler ailelerine karşı öfkeli ise onların “iyi çocuk” olmaları isteğine tam tersi tepki gösterebilirler.

  • İnternette iken başkaları tarafından aldıkları onay ise kendilik algılarını geliştiriyor ve güven ihtiyaçlarını karşılıyor olabilirler.

  • İnternet kullanımı bilgiye hızlıca ulaşma, insanlarla iletişim kurma gibi sağladığı olumlu pekiştireçler ile devam eden bir davranış olabilir.

  • Sosyal kuramlara göre kişiler ailelerinde çözemedikleri sorunlar ve bu sorunları çözemeyip bunlardan kaçma nedeniyle internete yönelebilirler.

  • Model alma yaklaşımına göre bireyler interneti sorun çözmede ve arkadaş ilişkileri kurmada kullanan kişileri model alıp aynı davranışı gösterebilir.

  • Bireyin kendisinin ve sosyal çevresinin internete erişim kolaylığı olması internet bağımlılığı için risk faktörü olmaktadır. Buna benzer şekilde kişi arkadaşlarından internete aktif katılmasıyla ilgili baskılar alıyor ise ve sosyal çevresine ayak uydurmak adına interneti kullanıyor ise bozukluk geliştirmesi olasıdır.

  • Kişinin sosyalleşme yeteneğinin olmaması tetikleyici bir nedendir.

  • Bireyin yoğun şekilde başkaları tarafından onay alma ihtiyacı , kendine güven eksikliği olması ve kendi kişilikleri ile ilgili bilişsel çarpıtmalar  yapması internet bağımlılığına neden olabilmektedir. İnternet bağımlısı olan bireylerin sıklıkla kullandıkları bilişsel çarpıtmalar şunlardır :

  “Ben sadece internette iyiyim.”

  “İnternet dışında başarısız bir insanım.”

  “İnternet dışındayken değersiz biriyim ama internete girince öyle değilim.”

  “İnternet benim saygı gördüğüm tek yer.”

  “İnternette değilken kimse beni sevmiyor.”

Görüldüğü gibi internet bağımlılığının tek bir nedeni yoktur, pek çok nedeni ve risk faktörü olabilmektedir. Hem fiziksel, hem psikolojik hem de sosyal açıdan pek çok olumsuz etkisi bulunan bu bozukluğun dikkatle değerlendirilmesi ve tedavi edilmesi gerekmektedir.

  

 Online Psikolojik Destek Hattı :  +90 544 724 36 50 

 

 

Bakirkoy Psikolog Pedagog Randevu Telefonu

 

Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Psikolog Telefonu Nisantasi 0533 373 8123



 Nisantasi Psikolog Telefonu 

0533 373 8123
Yasal Uyarı

Yasal Uyarı:
Bu sitenin içeriği ziyaretçilerini bilgilendirmeye yönelik hazırlanmış olup sağlıkla ilgili konularda tıbbi teşhis, tedavi veya reçete bilgisi özelliği taşımaz. Site, sağlıkla ilgili tüm konularda en doğru bilginin hastayı muayene eden doktorundan veya psikoloğundan öğrenilebileceğini savunur. Sitedeki bilgiler teşhiş veya tedavi amaçlı kullanılmamalıdır. Bu bilgilerin yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden bu site sahipleri, sorumluları veya yazarları sorumlu tutulamaz.
Bu sitedeki bilgileri kopyalama, nakletme veya diğer kullanımlar kesinlikle yasaktır. Web sitesindeki bilgilerin kullanımı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümlerine ve site sahibinin iznine bağlıdır. Tüm kullanıcılar yukarıda belirtilen yasal uyarıyı tamamen ve çekincesiz olarak kabul etmiş sayılırlar.


Bu sitedeki yazılar "anayasal bir hak olan bilgilenme ve bilgilendirme" amacıyla paylaşılmaktadır. Size özel profesyonel yardım almak için yaşadığınız psikolojik sorunları mutlaka bir ruh sağlığı uzmanıyla karşılıklı görüşünüz. Bu sitede yer almak isteyen psikolog, pedagog,sosyolog, psikiyatrist,sosyal hizmet uzmanı,aile terapisti,evlilik terapisti,cinsel terapist,psikiyatri hemşiresi,yaşam koçu,aile koçu,evlilik koçu veya diğer ilgili pedagojik psikolojik danışmanlar başvurabilir. Yazı gönderen uzmanların tüm yasal sorumluluğu kendilerine aittir. Bu siteyi satın almak isteyen kişi veya kurumlar için site ve domain ücretimiz: 33.000 TL dir. Bu site yardım, bağış, reklam ve sponsorlar desteğiyle yayın hayatına devam ediyor. Herhangi bir kuruma ait olmadığı gibi herhangi bir kurumu veya kişiyi hedef almamaktadır.

Jenerik isime sahip, içeriği güçlü 15 yıllık Kişisel gelişim, Sosyoloji, Eğitim, Matematik, Geometri,Pedagoji,Yaşam Koçluğu ve bir çok Psikoloji sitelerimiz satılıktır, fiyatı: 10.000 Dolardir.

0533 373 81 23

 
Bakırköy Psikoloji Psikolog Pedagog http://www.bakirkoypsikoloji.com